Gå til innhold

Forrige uke la Krik ut på en reise langs skjær og vakre hytter med måkeskrik og bølgebrus i ørene. Vi kjørte ut til Homborssund(nær Grimstad) og lempet av kajakkene der. Så lå havet foran oss og målet var å komme seg tilbake til Ansgar igjen. Et heftig regnvær, klissvåt ull og noen ømme skuldre senere, kom vi endelig i land på Kalvøya hvor vi skulle tilbringe natta. Vi nøt salte reker(luksus for studenter som oss!) og deilig loff toppet med majones og sitron mens sola tittet frem bak skyene. Tøyet ble hengt til tørk i trærne og vi slo opp telt, testa badetemperatur og eget mot, før vi tente bål og koste oss. Jentene var så heldige å få sove inne i eget telt, mens gutta ble oppspist av mygg under stjernehimmelen. Tøffinger!(myggen altså). 


Neste stopp var Randøya. Været hadde slått om, sola strålte, himmelen var blå og livet var deilig. Ullen ble slengt av og bare, bleike armer kom fram. Vi kryssa en blikkstille Kvåsefjord og kjente på smaken av salt og sjø. De fleste var temmelig støle etter gårdsdagens padleøkt(når du padler 4-5 timer i strekk blir du temmelig sliten!), men vi pusha allikevel på og tok mange pauser. Vi passerte Norges vakreste skjærgård, hvite hus og idylliske steder utenfor havgapet. Lunsj ble avholdt på en liten hytte og bestod av saftige burgere. Vi testa volleyballskillsa, solte oss og spiste is. Det gode liv, rett og slett! Så bar det videre over fjorder, mellom nes og odder og majestetiske øyer midt i havgapet. Alle var livredde for å falle uti pågrunn av flokker med svære brannmaneter rett under oss, men heldigvis(takk Gud!) var det ingen som velta. Neste stopp var på en vakker bukt på fastlandet, og vi fikk beskjed om å takle steinalderlivet og måtte skaffe oss egen middag. Lettere sagt enn gjort! Thomas og Morten satte utover med kajakkene og tok med seg pilken for å prøve å fange fisk. Vi andre lurte på om det gikk an å grille strandreker i et desperat nødstilfelle, men så kom vår kjære Terje med pizza til stor jubel! Så da stakkarene padlet inn igjen uten så mye som et napp en gang, satt vi og koste oss med Pizzabakern. Luksus. 


Fremme ved Randøya litt senere var de fleste så slitne at vi bare hadde lyst til å legge oss rett ned. Hvis noen lurte: padling er tungt! Gutta bada litt, og vi lekte oss med volley, frisbee og amerikansk fotball. Så tente vi bål mens vi så på den vakre solnedgangen og det stille havet. Vi koste oss med sjokolade og godis og fortalte historier. Livet var bra! Det ble nok en varm og klam natt i teltet, mens gutta fikk enda flere myggstikk i samlinga si. Neste dag skulle vi "bare" padle den siste strekninga tilbake til Ansgar, men den viste seg også å bli den tøffeste. Det hadde blåst opp, og å padle i motvind gikk utrolig sent. Heldigvis kom vi frem til slutt, takknemlige og glade, og superslitne. De fleste av oss sov godt den kvelden for å si det sånn! Takk for en herlig tur!

-Ingeborg Breistein, Krik