Ansgar Teologiske Høgskole

Opptur på Ansgar Bibelskole - Den Hellige Ånd og Evangelisering


Forrige uke var nok en gang hele bibelskolen samlet for felles undervisning over tre lengre dager. Oppturens tema var den hellige ånd og evangelisering - noe elevene hadde veldig forskjellig erfaring med og kunnskap om fra før. 

 

 

 

 


Syver innledet mandagen før Cato ga oss et bibelsk perspektiv på DHÅ. Etter lunsj fikk vi besøk fra Ellen Merethe Drønen som lærte oss mer om å høre Guds stemme. Spennende!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teamlinja sørget for at vi fikk beveget oss etter mye sitting. Det ble diverse konkurranser ute i snøen. Etter en deilig fellesmiddag fikk vi igjen besøk, denne gangen av ungdomspastor i Randesund misjonsmenighet Johnny Omdal. Han fortalte oss om egne erfaringer som evangelist. Dette var både utfordrende og inspirerende. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen opptur uten kaffe og kos i peisestua, så slik ble selvsagt mandagen avsluttet. Tirsdagen startet med ett smell fra Odd Inge om kristen spiritualitet. Senere på dagen ble vi delt i to grupper. Den ene gruppa var hos Anne May sammen med teamlinja og fikk snakket sammen i grupper om temaet for oppturen, egne erfaringer, og hva ville lære mer av. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Den andre gruppa hadde leker og aktiviteter i frikirkehallen med Grethe. Gruppene byttet selvfølgelig halvveis. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Siri Iversen snakket om spontan-karismatikk - ånden i hverdagen på kveldssamlinga. Her ble også elevene utfordret til å spørre Gud om det var noe han ville si - gjennom oss. Flere var oppe på scenen og delte, og det var et helt spesielt Gudsnærvær den kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdagen slapp Roy Elling Foss til og snakket om å gjøre Guds hellige ånd sorg. En tankevekker for mange. Før lunsj, og langhelg, var det evaluering av oppturen for at neste års kull skal, om mulig, få en enda bedre opptur. Uten at resultatet fra evalueringa er kommet vil jeg likevel slå fast at vi er veldig fornøyd, og jeg vet at mange har kommet trosstyrket ut av oppturen.

 

 

 
 

 

Tekst: Eirik Vikse, KRIK 

 

Foto: Espen Johansen
/Kommunikasjonsmedarbeider Ansgarskolen
 
 
 
Lyst til å lære mer om bibelen og vurdert et år på bibelskole? På Ansgarskolen kan vi friste med naturskjønne omgivelser og dyktige lærere. Les mer om Ansgarskolen her


Publisert 10. februar 2015