Gå til innhold
Disipler på team til Bryne

Disipler på team til Bryne

9.April – 17.April reiste halvparten av disippelklassen på teamtur til Bryne og den andre halvparten reiste til Haugesund. Vi som var på teamtur på Bryne opplevde mye nytt og spennende.

Lørdag 9.April reiste disippelklassen til Bryne misjonsmenighet. Det ble mye musikk, prati og latter hele veien fram til fantastiske Bryne. Litt etter ankomsten til Bryne kjørte halve klassen videre til Haugesund, hvor de skulle ha praksiss uke.                                                                                                                        

Emilie, Janna, Michele, Eva-Marie, Sara-Linn og Hedda som skulle være i Bryne fikk treffe Thomas Aas Pedersen som er en av to pastorer i Bryne misjonsmenighet. Som også var vår kontakt person under hele turen. Var noe vi trengte eller lurte på var den han vi kom til. Thomas viste oss kirken og ga oss tid til å finne oss til rette. Det var nemlig i kirken vi skulle oppholde oss. Han hadde en samtale med oss om hva uka kom til å bringe og så fikk vi kirken helt for oss selv. 

Allerede dagen etter var det duket for gudstjeneste. Ansgarteamet ble presentert og Hedda, som teamleder, forklarte litt om disippellinjen og hva vi både lærer og gjør på Ansgar. Etter noen sanger av barnekoret kor Bra ble teamet med søndagsskoleleder Helene Gausland på søndagsskolen. Emilie holdt en flott andakt om kvinnen i Sarepta på søndagskolen. Barna fulgte ekstra godt med når Emilie skriftet til rollen som den mystiske kvinnen. Etter en vellykket søndagsskole fikk vi hilse på den andre pastoren i menigheten, Thorleif Bruseland.

Søndag kveld reiste vi til Kuppelhallen i Stavanger. Det var klart for Hillsong London konsert!! Fantastisk lovsang og en fantastisk tale av, ungdoms og ung voksen pastor i Hillsong London Church, Dan Blythe.

4 av Ansgar-guttene hadde også ta turen for å få med seg kosnerten. Etter konserten og noen cheeseburgere senere reiste guttene tilbake til Ansgar, mens vi dro tilbake til luftmadrassene i Bryne misjonsmenighet.

Mandag 11.April kl. 10.30 var jentene stått opp. Det var fridag for pastorene og praktisk arbeid for jentene. Vi fikk rydde på kontoret til Thomas for det skulle nemlig rives. Vi vasket også kjøkken og ungdoms rom. Janna og Hedda dro på butikken for å fikse snacks til TP kaféen som skulle finne sted neste dag. Senere på ettermiddagen var vi invitert på pizza hos Helene. Vi avsluttet kvelden i kirken med film og godteri.

Tirsdagsmorgen var jentene klare for å være med på sitt aller første stabsmøte. Vi fikk både høre og se hvordan en stab i en menighet jobber seg frem mot gudstjenester og arrangementer som skal skje i løpet av året. Kl. 11.00 hadde teamet gjort klart til felleslunsj for å bli bedre kjent med staben. Etter en deilig lunsj kapret jentene kjøkkenet og bakte kaker til TP. Vi bidro med stand, velkomst komité og kafé. Roy Elling Foss hadde en flott tale om påsken og dro hjem med en hel haug av kaker. Jentene avsluttet dagen med rydding, planlegging av morgendagen og bønn.

Da klokken slo 09.00 onsdagsmorgen hadde vi en samtale med Thorleif og Thomas der de delte litt fra tjeneste og liv. Vi fikk stille spørsmål og dele selv hvis vi ønsket det. Etter en lang god prat kom Dagny og Yngvar Sannes som er ledere for barnekoret kor Bra. De skulle ha avslutning for koret og vi skulle være med å bidra. Vi pyntet bord og hang opp ballonger. Vi var ca. 30stk som spiste pizza, danset, sang og lekte. 1t gikk like fort som vinden og plutselig var teamet på kinoen i Sandnes. Vi skulle se «The Huntsmen; Winter’s War», en utrolig spennende fantasi film som noen av jentene ikke skjønte noen ting av. Ikke en spesielt lærerik film altså, men gøy var det.

Kl. 11.00 14.April befant teamet seg på hyggetreff i Stavanger misjonsmenighet.                                    Sara-Linn og Eva-Marie delte hvert sitt bibelvers, mens barne- og eldre/familiepastoren i kirken, Inger Hølland Kittilsen, holdt andakt og sang. Det ble servert lunsj, mens det ble loddtrekning og hele 3 av våre egne jenter vant premier. Etter hyggetreffet dro jentene til sentrum for å gjøre det jenter gjør best, shoppe! Vi vandret i de fine gatene og spiste is.

Kl. 18.00 var vi tilbake i Bryne misjonsmenighet og gjorde oss klare for bønnemøte. Hedda delte innledningsord og ledet møte, mens de andre jentene fikk hvert sitt tema de skulle be for. Vi var 4 utenom Ansgar teamet, men bønnene ble allikevel hørt.                                                                                         Kl. 19.30 var vi invitert på kvelds middag hos Ketil Morken som er formann i menigheten. Vi ble der i hele 3t og snakket om livet og tro. Utrolig koselig og lattermild kveld endte i en god natts søvn til og med på luftmadrass.

Fredag morgen fikk jentene sovet ut og lest bibel før turen gikk videre til butikken. Vi skulle arrangere ungdomskveld i kirken og skulle handle inn til fest! Vi ble 19stk og hadde et fullspekket show. Michele åpnet det hele med å dele et bibelvers, mens Emilie fortsatte med å reklamere for Ansgar bibelskole som ble en stor suksess. Janna hadde andakt som omhandlet tema Stressless og det ble servert taco. Vi hadde leker og lovsang og samtaler om Ansgar med de som ønsket å høre mer om det. Vi fikk gode tilbakemeldinger og flere av ungdommene gikk hjem med et smil om munnen.

Lørdag morgen hadde vi fri! Vi benyttet anledningen til å reise på en strandtur og den heldige stranden vi besøkte heter Orrestranden. Det blåste kraftig og det ble tatt mange gøyale bilder. Etter litt vandring på standen kjørte vil til Stavanger for å ta ferga til Tau. Vi skulle på middagsbesøk til Janna sin familie. Vi fikk god mat og hilste på hele slekten hennes.

Da klokken slo 11.00 morgenen etter gikk det opp for oss at det var aller siste dag på luftmadrass i Bryne misjonsmenighet og vi måtte innrømme at vi kom til å savne det. Ketil intervjuet teamleder, Hedda, om hvordan uken hadde vært for oss og Sara-Linn delte vitnesbyrd på gudstjenesten om hvordan hun kom til tro.

Teamet hadde ansvar for hele søndagsskolen og Michele hadde andakt om David og Goliat som ble dramatisert av Eva-Marie og Janna. Vi hadde leker, tegnet, sang og ba med ungene. Det ble en kjempe fin avslutning på en kjempe fin tur.

I bilen på vei hjem snakket vi om morsomme hendelser som hadde skjedd og minnerike opplevelser vi aldri kom til å glemme og alle 6 var enige om at det hadde vært tidenes tur. Tusen takk for at Bryne misjonsmenighet ville ha besøk av oss, vi har storkost oss!

Les mer om disippel linjen 

13045452_1209469362396792_717850496_n

13046090_1209469302396798_1639475068_n

13059790_1209469299063465_1789744420_n

13077404_1209469365730125_2027799814_n

13059839_1209469295730132_1311829277_n

13077244_1209469319063463_271010764_n