Gå til innhold
Disippelskap i Colombia - del2

Disippelskap i Colombia - del2

Etter å ha vært nesten en uke langs kysten og i de varme strøk, satte vi kursen mot Bogota. Hovedstaden ligger ca. midt i landet og litt lengre opp i høyden, noe som gjorde at det var litt kaldere der, men til vår store glede var det fortsatt t-skjorte-vær!

I Bogota var vi med på utrolig mye forskjellig og spennende. Da vi kom frem til huset der vi skulle bo, var det bare å gjøre seg klar til en dag, og uke, med fullt kjør.

Vi var på et skolebesøk hvor begge våre team var samlet. Vi var innom de fleste klassene, spiste lunsj sammen med dem og før vi skulle ha møte, hadde vi god tid til å leke og herje med barna. Etter det kjørte vi videre til «Esperanza», som på norsk betyr håp. Det er en type skolefritidsordning, der barn kan komme før og etter skolen. De får leksehjelp, de leker og har forskjellige aktiviteter, og de får også mat før de går. Dette måltidet er kanskje, for noen av barna, det eneste måltidet de får i løpet av denne dagen. Esperanza er et utrolig bra arbeid, som virkelig gir barna håp! De får mye kjærlighet, omsorg og oppmerksomhet av de voksne som jobber der. Og de voksne brenner virkelig for Jesus, og for at barna skal bli kjent med Han. Det var inspirerende å se! Da vi var på Esperanza ble vi med i barnekirka, der det er et helt møte som er lagt opp for barna. Der hadde vi også litt av våre opplegg, og det slo virkelig an med både dukketeater og dans! I løpet av møtet ledet barna i lovsang og de hadde en colombiansk dans, som de hadde øvd på en stund, og virkelig forberedt til vi skulle komme å besøke dem. De hadde kledd seg i colombianske fotballdrakter, og danset med både norske og colombianske flagg. Vi kunne tydelig se at dette var noe de hadde forberedt godt og at de gledet seg til å vise oss hva de hadde jobbet med. Det virket som barna storkoste seg, og det gjorde i hvert fall vi!

I løpet av de andre dagene besøkte vi flere menigheter og barneskoler. Vi var også med på et felles ungdomsmøte, hvor vi hadde flere leker og aktiviteter for å bli kjent med ungdommene. Etter det fikk vi deilig mat, før vi gikk videre mot en av de større parkene. Der skulle vi, sammen med ungdommene, ha et evangeliseringsmøte i parken. Vi begynte med å leke litt, før vi sang noen sanger. Dette trakk litt folk og vi var nå klare for drama. Vi kjørte på med Everything-dramaet, før Nicole hadde en andakt, og noen hadde vitnesbyrd. Etter møtet fikk vi litt mat, og vi lekte og koste oss i parken. Det var en gøy og annerledes opplevelse å få være med på å evangelisere i en park! Vi fikk en utrolig fin dag sammen med mange av ungdommene i menighetene.

bogota1

bogota2

bogota3

bogota4

bogota5

bogota6

bogota7

Vi var så heldige å få lov å overnatte en natt på Jakobs hus, som ligger litt utenfor Bogota, midt i ufattelig nydelig, grønn natur. Det er et rehabiliteringshjem for barn mellom 7-12 år som enten har slitt selv, eller som har hatt foreldre som har slitt med rus- og alkoholproblemer, og dermed ikke har klart å ta vare på dem. Barna bor her 24 timer i døgnet og 7 dager i uka, ofte mellom 1 og 2 år. Noen av dem bor der lenger enn det også, avhengig av deres situasjon. De får mat, klær, skolegang og hjelp til å leve et annerledes og godt liv uten rus. I tillegg til disse grunnleggende behovene, får de oppleve utrolig mye kjærlighet, godhet og omsorg gjennom de ansatte, frivillige og andre medarbeidere. De har et sentralt fokus på Gud, og får virkelig møte han gjennom de voksne de har rundt seg. På denne nydelige gården får barna en ny sjanse i livet og utrolig mye glede.

Da vi var der, lekte vi mye med barna og gjorde masse gøy. Vi hadde møte sammen med dem, der noen av oss hadde vitnesbyrd, og vi fikk også høre noen av barnas historier. Det var utrolig sårt og sterkt å høre på dem fortelle om sine liv, som har vært så langt fra vår virkelighet. Vi er så takknemlige for at vi fikk være med disse barna og vise den enorme kjærligheten og omsorgen som Gud har for dem! Vi fikk også legge kunstgressbane for og med dem. Det var virkelig en spesiell og givende opplevelse! Etter flere timer med hardt samarbeid, kom kunstgresset på plass, og det var utrolig gøy å kunne hjelpe med noe så praktisk og konkret. Da vi jobbet og sto på, var barna veldig hjelpsomme, og det var utrolig stas for både oss og dem å få lov å legge banen sammen med barna og de voksne som bor der. Det ble ikke noe som vi bare gjorde for dem, men vi gjorde det sammen med dem. Det er et utrolig godt minne som jeg tror kommer til å sitte hos både oss og dem lenge!

lavega1

lavega2

lavega3

lavega4

lavega5

Dagen før valentinsdagen, fikk vi være med på å spre ufattelig mye kjærlighet. Vi var med på kjærlighetsbrigaden. I gaten El Bronx, som er en av de verste gatene i byen, lever flere tusen uteliggere og narkomaner midt i utrolig mye rus, søppel og elendighet. Kjærlighetsbrigaden er et prosjekt som en av menighetene i Bogota står for. Her kan uteliggerne og narkomanene komme å få gratis dusj, nye klær, hår- og negleklipp, mat og stell av sår og annen førstehjelp. I tillegg til dette blir det evangelisert for dem, bedt for dem og de får informasjon om rehabiliteringsmuligheter.

Det var en utrolig spesiell, trist og fin opplevelse å kunne være med på dette. Midt i deres hverdag med fattigdom, narkotika, prostitusjon og kriminalitet, fikk vi muligheten til å vise dem kjærlighet og godhet. Vi møtte mye sorg og mørke, men på samme tid, så utrolig mye takknemlighet! Vi fikk på en virkelig konkret og praktisk måte, være Jesu hender og føtter på jorda i dag. Dette er en opplevelse som virkelig rørte og skar hjertene våre, samtidig som det varmet og utrolig mye. En dag ingen av oss ville vært foruten!

lovebrigade1lovebrigade3

 

lovebrigade4

lovebrigade5

lovebrigade6

lovebrigade7

lovebrigade8

lovebrigade9

Vi har hatt to helt fantastiske uker, hvor vi har sett mye av misjonsforbundets arbeid i Colombia. Det har vært tårer, latter og alt imellom. Vi sitter igjen med mange tanker og følelser. Vi er glade for å ha fått vært med på så mye fint og betydningsfullt, litt lei oss fordi vi skulle ønske vi kunne gjort så mye mer, men mest av alt er vi utrolig takknemlige for at vi har så mye som vi har fått muligheten til å spre videre. Både av fysisk arbeid, penger og mye kjærlighet, godhet og omsorg. Vi har lært mer om misjon og sett det på en helt annen måte enn fra skolebenken.

Takk til Gud, og til hele gjengen, for en utrolig fin tur og tanker og minner for livet! 

Tekst og foto: Nicole, Disippelskap