Gå til innhold
ENDAG for å forandre Norges historien

ENDAG for å forandre Norges historien

Lørdag 1.august var ENDAG for å forandre Norges historien. ENDAG for å se en start på at Norge kan bli et land uten slaver. Flere av Ansgarskolens elever og studenter deltok på dette arrangementet.


Igjennom det siste skoleåret ved Ansgarskolen har flere av studentene og elevene engasjert seg i kampen mot moderne slaveri og menneskehandel. Det finnes mer enn 27 millioner personer i verden som er berørt av problemet, og mer enn 300 kjente tilfeller i vårt lille Norge. 

img_5060

Lørdag 1.august deltok flere av oss på ENDAG på Bislett Stadioen i Oslo. Stadioen ble fylt opp av nærmere 3000 mennesker som deltok på arrangementet som var dratt i gang av bl.a. Get Focused, Ten Oase, Impuls og Tankesmien Skaperkraft for å gjøre oss mer bevist på hvor stort problemet er i verden men også i vårt lille trygge land, Norge. 

img_5076 img_5063

img_5078 img_5079

Dagen var delt opp i 4 deler, først en samling med møte på Bislett hvor flere av de kjente lovsangslederne her i landet hadde satt sammen et band for anledningen. Jarle Waldemar fikk liv i hele gjengen med en liten barnesang, før barne ble tatt med til eget barneaktiviteter. For oss med litt høyere alder så talte tv-pastor Egil Svartdahl og delte sitt engasjement rundt saken.

img_5064 img_5083

Neste på programmet var en stor markering i Karl Johans gate, fra Slottet ned til Østbanehallen var hele Karl Johan fylte opp av rundt 2800 mennesker som deltok i en stille markering i kampen mot menneskehandel. Før alle sammen samlet seg foran Stortinget hvor det ble holdt apeller av Philip Hylgaard fra A21 og Biskop Per Arne Dahl. 

endag_stortinget_fotogjermundoystese
Foto foran Stortinget: Gjermund Øystese, ENDAG

På kvelden var det nytt møte, her deltok Martin Smith som er kjent fra lovsangsbandet Delirious? med lovsang og talen for kvelden ble holdt av Ben Cooley som har grunnlagt organisasjonen Hope for Justice. Han fortalte om hvordan de har bygd opp organisasjonen i UK og hvor mange personer som har blitt reddet ut der ifra. Hope for Justice har i forbindelse med ENDAG blitt opprettet i Norge også, Ben fortalte engasjerende og flott hvordan vi kan gjøre en forandring i Norge. 

img_5113  img_5124

Kvelden ble så avsluttet med en fest av en lovsangskonsert med selveste Hillsong! 

img_5130 img_5140

Dette var bare en start for å se en forandring i historien - en start for å se slutt på det moderne slaveriet.

 

Tekst og foto: Espen Johansen
Kommunikasjonsmedarbeider