Gå til innhold
Julekveld på Ansgarskolen

Julekveld på Ansgarskolen

Julen ringer snart inn og med det bestemte musikk linjen og disippel linjen på bibelskolen seg for å smelle til med en julekveld på Ansgar spekket med mye show og festligheter og fredag 4.desember smalt det!


 

2 uker tidligere startet de fantastiske forberedelsene til både julebasar og juleforestilling.

Disippelklassen fikk gleden av å kjøre rundt til forskjellige butikker og samle inn gevinster. Vi kjørte to Ansgar biler. Den ene bilen slo seg løs på hele sørlandssenteret og den andre bilen kjørte rundt i Kristiansand by. Vi klarte å samle inn hele 60 gevinster og det som gjensto da var å kjøpe årer og loddbøker slik at vi kunne begynne å selge og samle inn penger. Pengene vi fikk samlet inn av alle som kjøpte årer og loddbøker gikk til misjon og bistand i Colombia som disippelklassen er så heldige og får lov til å besøke i februar neste år. I løpet av de neste dagene måtte programmet for julebasaren lages. Komiteen som bestod av Audrey Sandy Mutima, Kristine Malene Livden og Hedda Haugesten satt seg ned for å diskutere hva som skulle være med, når ting skulle skje, hva ting skulle koste i kiosken, hvor vi skulle reklamere for julekvelden, hvem som skulle gjøre hva og hvor ting skulle være. Etter alle hoved beslutningene var tatt var det bare å vente spent til dagen kom.

Musikk klassen sin komite som bestod av Lars Idar Hagen, Mathea Godø Hildre, Alexander Espeseth og Kristine Gangås Bjørseth skulle skrive og forberede et helt manus av sanger og sketsjer som skulle vises fram. Kostymer og utdeling av roller måtte også ordnes. Andreas Dahl Knapskog var både bandleder og alv under kveldens forestilling og hadde hovedansvar for at all musikken ble spilt når den skulle. Etter masse, masse øving var det tid for å rigge opp scenen.

Da dagen endelig kom sto begge klassene klare fra klokka 13.00 for å ordne i stand til en helaften med bare gøy. Kantinen på skolen ble rigget til julebasar, mens aulaen, der morgensamlingene pleier å holde sted, ble rigget til juleforestilling. Begge klassene sto på i mange timer og da klokka slo 18.00 begynte folk å komme. Mange nervøse og spente bibelskoleelever var nå klare for å vise fram alt de hadde forberedt på 2 uker. Hele kvelden startet med julebasar og konfetti som smalt i taket. Det strømmet inn med penger til Colombia! Gevinstene forsvant litt etter litt og allsang ble det også.

Etter en vellykket basar var det klart for forestilling. Det hele startet med en a cappella versjon av sangen «The little drummer boy» og så fortsatte det med sketsjer og flere sanger utført av forskjellige julekarakterer resten av kvelden. Salen var full av folk som fikk seg en god latter og tilbakemeldingene var bare gode. Disippel klassen og musikk klassen takker for en flott julekveld på Ansgar og setter enormt pris på alle som var en del av det.

Bildene er tatt av Hans Jakob Heimvoll,Hedda Haugesten og Andreas Vasshus. 

Les mer fra livet på skolen på bloggen vår her: https://ansgarbibelskole.no/ansgarbloggen

Har du lyst til å ta et år på Ansgar Bibelskole?
Les mer her!