Gå til innhold
Les om Katrine (linjeleder for teamlinjen) og bandet Seek

Les om Katrine (linjeleder for teamlinjen) og bandet Seek

Energisk musikk om store spørsmål Etter å ha spilt rundt hundre konserter fant gruppa Seek fra Kristiansand at det var på tide å på i studio. Nå er kvartettens debutplate klar.

Faksimile fra NRK artikkel:

Seek kaller seg et funk/rock-band, og musikerne er mellom 23 og 26 år gamle. Gruppas historie startet sommeren 2010 da de reiste rundt som team for den kristne Skjærgårds Music & Misson Festival, som arrangeres hver sommer utenfor Tvedestrand.

– Den sommeren spilte vi over 70 konserter, forteller Katrine Torvik som er trommeslager i gruppa. – Vi spilte stort sett for konfirmanter og vi fikk gode tilbakemeldinger. – Dette var så moro at vi fant ut at vi ville fortsette å spille sammen, sier hun.

Spørsmål om frihet

Andreas Holvik er gitarist og skriver de fleste tekstene.

– Vi har kalt plata «True Freedom», og med den tittelen stiller vi spørsmål om hva frihet egentlig er, sier Andreas.

Katrine Torvik og Andras Holvik

Seek fra Kristiansand gjester Sørlandsscenen på P1.

FOTO: JANNE AATEIGEN / NRK

– Vi har lagt vekt på tekster som får en til å tenke selv, forklarer gitaristen. – Og vi er opptatt av om frihet er å kunne velge å gjøre alt det en har lyst til, eller om vi trenger visse rammer i livet, utdyper han.

– Hva gjør dere når dere ikke spiller i Seek?

– Jeg jobber som ungdomsarbeider i Randesund Frikirke, sier Andreas – Og jeg er bibelskolelærer på Angarskolen, fortsetter Katrine. – Både vår kjære vokalist Karoline Wadseth og bassist Simen Knudsen studerer musikk i Oslo, legger de til.

Sitt eget uttrykk

– Musikalsk henter vi litt herfra og litt derfra, og vi hører på både funk, pop og rock, forteller Katrine og Andreas når de blir bedt om å beskrive musikken sin. De trekker frem Tower of Power og Jamiroquai som viktige inspirasjonskilder.

– Vi er opptatte av det rytmiske i musikken, sier trommeslager Katrine. – Vi lager energisk musikk og føler vi har noe som er vårt eget musikalske uttrykk.

– For oss er det en viktig milepæl at vi endelig har fått gitt ut sangene våre på en plate og kan dele musikken med andre, sier Andreas Holvik og Katrine Torvik som forteller mer om Seek på SørlandsScenen i ettermiddag.

 

Les artikkelen på NRK