Gå til innhold
Musikklinja i New Orleans

Musikklinja i New Orleans

13. januar klokken 04.20 var det en god gjeng musikere som spent satt på kjevik flyplass klare for 2 uker i New Orleans, Louisiana, USA. Det som ventet oss, var 2 uker med svart gospel, junkfood til alle måltider og en tur som skapte et sterkere felleskap for klassen.


Allerede første dagen ble vi tatt med til en kirke Franklin Avenue Baptist Church, hvor vi feiret Martin Luther King day med flere gospelkor, hvor alle korene fremførte noen sanger, som ble avsluttet med en felles sang. Det var sterkt. Vi lærte noe, og det var gøy. Rase-skille i New Orleans er fortsatt stort, men det Martin Luther King kjempet for, for 50 år siden, er verdt å feire. Vi har kommet langt. 

 

 

Dagene som fulgte, innebar mye kirke. Mye sang. Mye moro. En typisk dag så slik ut; Vi sto opp og spiste frokost 09.00, så hadde vi ”stilletid” i en halvtime fra 09.30 til 10.00 og da var det morgensamling hvor vi snakket om dagen vi hadde i går, og fikk litt informasjon om dagen i dag. Hvis vi skulle synge, hadde vi så en liten oppvarming etter morgensamlingen. Også var det noen timer midt på dagen som vi styrte litt selv. Så hadde vi en litt større korøvelse, før vi satte oss i bilene og dro til kirken. Noen dager var unntak, som søndagene også kalt supersøndag. Da var vi på flere møter på en dag, og dro allerede klokken 07.00 om morgningen og var hjemme sent på kvelden. 

 

 

Vi bodde i den fine sjømannskirka i New Orleans. Fra kirka hadde vi gåavstand til både sentrum og Walmart. Det var også bare et par minutter å gå til St.Charles, en type hovedgate med flere fastfood-kjeder og trikken. Det ble ofte kveldsmat på burger king, og handling på Walgreens. De timene midt på dagen som vi gjerne styrte selv, ble ofte tilbragt på sjømannskirka. Her hadde vi basseng for de dagene med fint vær, vi hadde en basketkurv som ble flittig brukt, og inne gikk det mye i biljard og kortspill for de dagene med litt dårligere vær. 

 

 

En av dagene, satte vi oss i bilen tidlig på morgningen og tok en liten Road Trip. Vi kjørte først over til nabostaten, Missisippi, hvor vi besøkte Bay Saint Louis Beach, og Mexico gulfen, en veldig stor og fin strand. Videre kjørte vi til et outlet, kjøpesenter for litt handling før vi deltok på et møte i Baton Rouge, som ligger litt nord for New Orleans. 

 

 

Vår fantastiske lærer, John Yngvar Syverstad – også kjent som Syver introduserte oss for sin gode venn, Olivia opptil flere ganger. Vi besøkte kirka hennes mer enn en gang, noe som alltid var like koselig. Vi sang sammen med henne og den fantastiske stemmen hennes, og hu besøkte oss i Sjømannskirka under konserten vi holdt der. Hu inviterte oss hjem til seg på hageparty ene dagen, noe som var mer enn koselig. Vi storkoste oss med hjemmelaget mat, søte små barn og rugby spill med familien hennes. Dette var en skikkelig opptur for alle sammen, og vi kunne ikke hatt en bedre dag. Vi var heldige med været, til tross for at det var litt kaldt, og maten var fantastisk. Det samme med menneskene vi var så heldige å bli litt bedre kjent med. 

 

 

Den siste lørdagen vi hadde der, var det noen som bestemte seg for å dra på basketball kamp. Og FOR en opplevelse det var. New Orleans, Pelicans spilte mot Milwaukee, Bucks og New Orleans vant 116-99. Og det gjorde jo hele opplevelsen til et stort høydepunkt på turen. 

 

 

Alt i alt har vi hatt tidenes tur, vi har lært masse og vi har opplevd enda mer! Vi kom tilbake til Norge som bedre sangere, med en større kunnskap om hva vi holdt på med, og hva gospel egentlig er. Vi dro som en klasse og kom tilbake som en familie. Vi har lært en helt annen kultur å kjenne, og vi har lært hverandre å kjenne bedre. Vi har delt mye med hverandre og fått et sterkere felleskap. Takknemlighet er et ord jeg tror kan oppsummere hele turen, på best mulig måte. Takknemlighet over livet, takknemlighet over troen vår. Takknemlighet over å bli oppvokst i Norge og takknemlighet over muligheten til å få en ny kunnskap om hvordan livet er på andre siden av Atlanterhavet. Takknemlighet ovenfor hverandre, og takknemlighet over å gå på Ansgar bibelskole. 

 

 

Tekst og bilder: Miriam Netskar

Les mer fra livet på skolen på bloggen vår her: https://ansgarbibelskole.no/ansgarbloggen

Har du lyst til å ta et år på Ansgar Bibelskole?
Les mer her!