Gå til innhold
Kickstart med David André Østby

"Utfordringen var at jeg tidlig lærte og forsto hvordan jeg skulle drive med lovsang, men jeg skjønte ikke helt hvorfor!»  

Sanger, låtskriver og lovsangsleder David André Østby kickstartet året og underviste bibelskoleelevene om tilbedelse. 

Hvorfor tilber vi? 
David som er et stort forbilde for mange lovsangere i Norge snakket om hva tilbedelse er og hvorfor vi tilber. Det er et viktig tema som angår oss alle fordi det er en grunntone-innstilling i oss mennesker, sier David. Selv kom han inn i lovsangstjeneste fordi det var behov for folk i lovsangsteamet. 

«Utfordringen var at jeg tidlig lærte og forsto hvordan jeg skulle drive med lovsang, men jeg skjønte ikke helt hvorfor!» poengterer David. Vi som er kristne vet hvordan vi gjør gudstjeneste, men vi vet kanskje ikke alltid hvorfor.

david-andré-ostby---hvorfor-tilber-vi-3

Tilbedelse er ikke en kristen oppfinnelse  
Gjennom hele menneskets historie har vi hatt behov for å tilbe noe som er større enn oss selv. På fotballstadion er det ikke forskjell på innadvendte eller utadvendte folk. Når favorittlaget skårer, roper alle og løfter hendene i været. Spørsmålet er hva vi tilber.  

Tilbedelse er livsholdning, livsretning og livet 
Tilbedelse handler ikke bare om sang og musikk, men om livsholdning og livsretning. Vi tilber først og tjener siden. Tilbedelsen snur opp ned på prioriteringsbunken vår, slik at det viktigste blir det første. Den hjelper oss til å holde retning og kompass for hjertet vårt, så vi setter riktig kurs. Tilbedelsen er en del av selve livet. Vi puster inn Guds nåde, godhet, storhet, og puster ut vår tilbedelse til Han som respons! Det gjør noe med oss å ta imot så mye godhet fra Han. 

«Utsett dere for Guds storhet!» var David André Østby sin klare utfordring.