Gå til innhold
Levi Try om: Kjæresten, Sommerhytta og hverdagstro

Levi Try var gjest i Gerdas kafè og studenter og elever fikk høre om alt fra kjæreste, Sommerhytta, oppvekst og hverdagstro.  

Fikk kjæreste og vant Sommerhytta 

Først fant han kjæresten, Øyunn Krogh, så søkte han på Sommerhytta på TV2. Der endte de opp som vinnerne av sesong 4 i 2020 og eiere av ny hytte! 

På spørsmål fra Thomas Vårlid om hvilket prosjekt i oppussingsarbeidet han er mest stolt av i ettertid, svarer han senga på gjesterommet. Ellers ble han skikkelig lei og sliten av hele oppussingsprosjektet. Han er ærlig på at han ikke var den som kanskje kom best ut av det i serien. Der gjorde nok Øyunn en bedre figur. Oppussing og bygging kan være en god test for forholdet, på godt og ondt. Enten så styrker det forholdet, eller så kan det bli en skikkelig belastning. Det relativt ferske paret kom styrket ut av det.  

Nå er det boligkjøp som er deres neste fellesprosjekt. Han er fornøyd med det meste, men det er ikke kjæresten Øyunn. Siden hun er den som mener mest om hvordan den skal se ut, er det hun som nå går på visninger og sender videre aktuelle bolig-prospekter.

Øyunn var også en sentral deltager i Farmen på TV2. På spørsmål om hvordan Levi syns hun klarte seg sier han at det er lett å skryte av Øyunn. «Hun klarte seg utrolig godt. Det er jo selvsagt ubehagelig å se på de krangler og diskusjoner som oppsto, men som helhet kom hun godt ut av det». Han er en stolt kjæreste.

Adopsjon, Etiopiatur og hverdagstro 

Han har alltid vært nysgjerrig på folk. Han kjente f.eks. til hva alle foreldrene til hans klassekamerater og medelever på Hellemyr ungdomsskole i Kristiansand jobbet med. 

I oppveksten var han mye i kirken sammen med sine foreldre Torstein og Ulla Try. I ungdomstiden ble det også mye KRIK. Da han begynte på toppidrett på Sirdal videregående, dro han hjem i helgene for å være med på de lokale KRIK-arrangementene, og litt for å få god mat!

Troen sier han selv har utviklet seg fra en barnetro som han fikk fra sine foreldre, til en mer egen tro han nå eier selv. En tro som han opplever er viktig i hverdagen. Den kommer også fram i mange diskusjoner og temaer. Selv er han veldig glad i å diskutere, og det både tydelig og direkte.  

Han er adoptert og kommer opprinnelig fra Etiopia. «Det er veldig åpenbart at Ulla og Torstein ikke fikk meg på den vanlige måten, så jeg har måttet reflektere mye over dette» sier han. Han har kommet fram til at hvor han opprinnelig kommer fra ikke har så mye betydning for hvem han er som person i dag. Der har jo hans mor og far alltid vært hans egne. 

Han har vært på besøk i Etiopia, et frodig og fint land. Han syns det var en ny og deilig opplevelse å gå i gata et sted, hvor alle lignet på han selv!

Levi sitt beste sparetips 

Siden Levi Try er DNB Ung-ambassadør fikk studentene også med seg et sparetips. 

Spar penger til noe du har lyst til - om det bolig eller ferie. 

Sett av penger jevnlig. Har du ikke noe mål, ender det opp med at man stadig tar ut penger fra kontoen uten så mye mål og mening. Har man bestemt seg for hva pengene skal gå til er det lettere å la de stå.