Gå til innhold
Misjonskirken Norges take over

Misjonskirken Norges take over

Misjonskirken Norge har denne uken tatt med seg staben fra nasjonal avdeling og tatt over all undervisning på bibelskolen fra mandag t.o.m. onsdag. I tillegg til nasjonal avdeling, var Isak Voie fra Misjonskirken Ung med, og Jon-Arne Hoppestad fra Misjonskirken internasjonalt. Tema har vært Tro, Sende, Plante, og ønsket er å utruste og kanskje hjelpe noen videre på en tjenestevei. 

«Vi føler oss hjemme på Ansgarskolen!» sier Torben Joswig, som er nasjonal leder i Misjonskirken Norge. Både han og de andre som er med disse dagene har vært mye på Ansgarskolen, både som elev og student, og i senere år for å undervise både på bibelskolen og høyskolen.  

mkn_bibelskolen_januar_2023_-17

«Vi er her fordi vi brenner for Ansgarskolen, og vi ønsker at kontakten mellom Misjonskirken Norge og Ansgarskolen skal være så tett som mulig» sier generalsekretær Siri Iversen. 

Hvert år setter staben i nasjonal avdeling av en uke og har take over på bibelskolen, undervisning på bachelor teologi på høyskolen, og samtaler og møtepunkter med folk på huset. 

«Vi har lange tradisjoner med at nasjonal avdeling har vært på Ansgarskolen» sier Torben og forteller om at de også ellers i året er inne og underviser både på Master i Praxis emnene, og på teologi på bachelor. Men akkurat denne uken, uke 5, er det bibelskolen som er i hovedfokus. 

 

mkn_bibelskolen_januar_2023_johannes_ingunn-2

Johannes Bjørkholt og Ingunn Kjellingland er begge elever på KRIK linjen på bibelskolen. Sammen med sine medelever har de denne uken hatt mye felles undervisning med kjente ansikter som Siri Iversen og Isak Voie fra Misjonskirken UNG, samt blitt bedre kjent med de andre fra staben. Det var ikke alle de kjente fra før, så det å få ha flere dager sammen og bli litt kjent, har betydd mye. 

Bønnen, bordet og ordet 

De har begge vokst opp i misjonskirken og de opplevde at det har vært fint å høre strategien til kirkesamfunnet, men også få matnyttig undervisning for eget liv. 

«Bønnen, bordet og ordet, den var litt ny for meg!» sier Ingunn. «Jeg følte at det var relevant inn i mitt eget liv. Her var det ting jeg kan ta med meg videre, gode oppfordringer, utfordringer og påminnelser» utdyper hun. 

«De har også lagt opp til bibelsamtaler og de har gitt en god pause til å tenke og reflektere selv. Det har vært godt innimellom all undervisningen. De har også undervist om hvordan troen kan komme til uttrykk i egne liv. F.eks. det med bønn! Hvordan kan det se ut i eget liv? Det har utfordret meg!» sier Johannes.  

Det å få denne utrustningen før de skal ut i studentlivet, føles bra! syns Johannes. Begge to syns det er fint at både de som har vokst opp i Misjonskirken Norge, og de elevene som ikke tilhører kirkesamfunnet, får vite litt mer av hva bibelskolen er en del av. Disse dagene synliggjør hva misjonskirken er og står for, og det igjen kan gjøre det lettere å velge en misjonskirke når de skal videre og studere i en ny by. 

 

1mkn_bibelskolen_januar_2023_-11
Flere fra staben i Misjonskirken Norge, fra venstre; Stein Bjørkhold, Kjell Birkeland, Anne Margrethe Mandt-Anfindsen og Anne Hansli

“Dette er også en av flere grunner til at vi er her” sier Siri Iversen. 

“Vi ønsker å utruste og bevisstgjøre elevene. Om de har et kall i forhold til misjon og kirke, eller om de skal studere og jobbe på andre arenaer, så kan alle tjene Gud der de er.”