Gå til innhold
Uka bibelskolen ikke dro til Israel

Uka bibelskolen ikke dro til Israel

Tekst: Torgeir Værnesbranden koordinator for bibelskolen, Magnhild Vangstad, miljøarbeider 
Foto: Lasse Eid, Grethe Fredvik, private bilder 

I midten av oktober skulle hele bibelskolen ha vært på tur i Israel, med generalsekretær Siri Iversen i reisefølget. Det ble raskt klart etter Hamas’ terrorangrep at turen måtte avlyses. Dermed måtte vi nærmest på stående fot finne på et alternativt opplegg på bibelskolen i det samme tidsrommet. Selv om det er langt fra Israel til Norge, ble vi enige om å gjøre et forsøk på å gjenskape noe av det fine ved en bibelskoletur: Opplevelser i et godt og varmt fellesskap med Jesus i sentrum. Og da ble plutselig ikke avstanden fra fellesskapskveld med bading i sjøen ved rektor Ingunn Folkestad Breisteins hus til Dødehavet like stor, selv om Skagerrak må sies å holde en friskere temperatur enn Saltsjøen. Flere av dagene kunne elevene velge mellom forskjellige opplegg, for eksempel fjellklatring i Søgne eller håndarbeid i Ansgar-kantina. Miljøarbeiderne tråkket virkelig til med temadager og kveldsmøter, og spesielt Kompani Ansgar – sterkt inspirert av TV-programmet Kompani Lauritzen – skapte mangt et minneverdig øyeblikk for deltakerne. Odd Rannestad kom på besøk fra Grimstad for å undervise om det moderne Israels historie og dagens politiske situasjon, og vi tok del i den verdensvide kirkens bønn om fred i Israel. Siden det ikke ble Israeltur denne høsten reiser bibelskolen til Helles til våren for å «gå i Paulus sine fotspor».  

 

 
skjermbilde-2023-12-11-kl.-09.27.08

Miljøarbeider Magnhild om uka;  

Mandag ettermiddag braket det løs med spontant bryllup mellom Elias og fine Kathrine. Alle viste om pranken utenom brudgommen Elias. Festlighetene fortsatte inn i middagen med masse taler, spontane sanger og svingdans på slutten av kvelden. Senere på kvelden hadde Lasse, Sondre og Daniel Krik-økt for oss i Håneshallen.  

Tirsdag dro vi også på tur med Krik-linjeleder Grethe og co, og klatret over 150 høydemeter på en Via Ferrata i Søgne. Dette var veldig gøy, og litt utfordrende. Spesielt hvis du har litt høydeskrekk. Men stemningen var god og vi hjalp hverandre opp til toppen. Da vi kom opp grillet vi pølser og hadde det gøy med ulike «henge»-aktiviteter. For eksempel klatret vi opp på søgneskiltet og festet sikringen på selen fast slik at vi kunne henge og dingle. Alt i alt en veldig gøy dag. Det var også underholdningskveld i kantina med miljøarbeiderne.  

Onsdag gikk vi tur på Hamresanden og hadde mange gøye aktiviteter i Håneshallen. På ettermiddag var vi på bryggen til rektor og grillet, badet, sang lovsang, generalsekretær i Misjonskirken Norge Siri Iversen hadde andakt, og vi koste oss sammen.  

Torsdag klokken 07.00 ble alle vekket av miljøarbeiderne og musikklærer Daniel Dahl. Det ble en hard start på Kompani Ansgar. Troppene skulle utføre oppgaver som var alt fra å vaske felleskjøkken, stå planke, oppstilling, gå lang marsj ute i det kalde været, til at noen skulle konkurrere i dekkløp og lage båre. Godt det hele startet med morgenandakt av feltprest Daniel Dahl!  Elias briljerte med trylleshow på Gerdas kafé i kantinen og vinnerne av dagens troppkonkurranse ble kåret.  
Da helgen kom var det klart for Veritaskonferansen i Grimstad, hvor mange av elevene reiste og hadde en interessant og spennende avslutning på denne annerledes uka. 

Artikkelen har vært publisert i Ansgarmagasinet. Les siste nummer av Ansgarmagasinet her