Gå til innhold
Lasses Crew

Skrevet av Ann-Christin Østerberg, informasjonsrådgiver

Lasse Eid liker samspillet som oppstår når flere går sammen om å lage en gudstjeneste eller en konsert. Han er opptatt av estetikk, noe han mener lyd også er.  
“Lyd er ikke bare teknikk, men det er også estetikk. Det handler om å gi de som hører på en god opplevelse, like mye som når man ser på et vakkert maleri”, utdyper Lasse.  

Lasse er født og oppvokst i Kristiansand og har vært aktiv del av tjeneste og menighetsliv i misjonskirken siden etter konfirmasjonsalderen. 

Fra elev til ansatt 

Året 2008/09 var han selv elev på musikklinjen på Ansgar bibelskole. Han opplevde miljøet som både godt, inkluderende og trygt, og ble raskt engasjert av den tekniske delen av musikk, nemlig lyden. På den tiden var det ingen egen crew-linje, men en person som ble leid inn ved behov rundt konserter og turneer. Inn i det teamet ble Lasse fort et selvskrevent crew-medlem. Alt på frivillig basis. Etter hvert fikk han mer og mer ansvar og ble også med på turer og turnéer. Etter fullført elektrikerutdanning ble han kontaktet av skolen og ansatt høsten 2016. 

Hvem er Crew-linjen for? 

Linjen er for den som liker å være med på å bidra til at det som skjer på plattformen og scenen, i et møte eller en konsert, blir en bedre opplevelse for alle. Den er for de som liker lagarbeid og nerding, og som liker å lære seg rollen som lydtekniker bedre. Hans hjerte for elevene handler om å bidra til å gi dem det miljøet han selv fikk da han var elev på bibelskolen. En plass hvor du ikke trenger å passe inn i en bestemt form, men hvor du kan komme og være som du er. Det andre som er viktig for Lasse er å gi elevene muligheten til å bli bedre og lære seg å kommunisere med mennesker gjennom verktøyene som lydteknikken gir. For han handler lydtekniker-faget vel så mye om musikk og lydbilder. Hva er bakgrunnen for de verktøyene som lydteknikken bruker?  Hvordan kan vi være med på å skape gode lydopplevelser? Den interessen driver han framover. 

Engasjert nerd med tatoveringer 

Når han skal lade tilbringer han tid med familien, eller så spiller han dataspill. Han er også lidenskapelig interessert i Formel 1, og i fjor fikk han til og med seg et løp i Østerrike. Det var “amazing”, ifølge Lasse.  
Så er selvsagt musikkinteressen stor, både som lydtekniker og trommeslager når det trengs. Flyinteressen er også der og ikke minst interessen for foto. Alt sammen kan til tider helle mot nerdete, mener han i alle fall selv.  

lasses-crew

Never alone 

Han syns det er vanskelig å svare på om han ser på jobben som et kall. Det han vet er at han vil bidra til at folk får et fint bibelskoleår, bety noe for noen, og så ønsker han å bidra til at de elevene som er på bibelskolen lærer seg noe nytt. En ny tatovering har det også blitt på Lasse, og den ble tatt under året linjetur til New Orleans. Det er et bilde av “Gud i skyen” med teksten “never alone”. 

Et bilde på at Gud er alltid med oss. Denne turen er et av årets mange høydepunkt for Lasse, men når han skal oppsummere hva som betyr mest for han i jobben som lærer på bibelskolen, svarer han: 
“Det viktigste for meg er at hver elev føler seg sett, respektert og heiet på!”  

 

Crew-linjen er et valg under musikklinjen, og er linjen for deg som ønsker å lære hvordan lyd, lys og estetikk kan løfte og formidle budskapet i en gudstjenesteproduksjon. 

Artikkelen har vært publisert i Ansgarmagasinet. Les siste nummer av Ansgarmagasinet her.

SE LASSE FORTELLER MER OM CREW-LINJA: